ISO_logo_transparent

Brug for hjælp?
Døgnvagt telefon 64 72 10 95Vejledning til optimal fodring af kaniner på daglig basis

 

Fuldfoder skal være af en rigtig god kvalitet, for at sikre at kaninen får tilstrækkeligt med fibre og prebiotika (gode bakterier til tarmene) til deres mavetarmsystem.

Vi anbefaler Supreme Selective foder, da det indeholder netop den høje mængde fibre - 25 % for at være helt nøjagtig, det indeholder blandt andet også hørfrø, som giver omega 3 & 6, for at holde kaninens hud og pels sund.

Kaninunger skal, indtil de er 6 måneder gamle, køre på juniorfoder og efterfølgende over på voksenfoder.

1. Fuldfoder må kun fylde cirka 5 % af kaninens daglige kostindtag. Svarende til 20 gram pr. kilo kropsvægt.

 

OBS: Vi fraråder at man fodre sine kaniner med müsliblandinger pga. indholdet af typisk majs og korn, som kaniner ikke kan fordøje, da det indeholder lange stivelsesmolekyler. Derudover kan de sortere i blandingerne og man kan derved ikke være sikker på, at de får de vitaminer og mineraler, som de har brug for. At fodre sin kanin med müsliblanding svare til at give dem slik hver dag!

 

2. Grønt skal fylde 15 % af deres daglige foderindtag, svarende til cirka 1 dcl. pr. kilo kropsvægt.  Grønt skal om sommeren være alt det gode I kan plukke i naturen, såsom mælkebøtter, vejbred, skvallerkål mm. Om vinteren anbefaler vi følgende grøntsager, se vores grønsagsliste her: http://www.dyrlaegeringen.dk/8-ukategoriseret/164-15-gode-grontsager-til-marsvin-og-kaniner

3. Hø skal være af god kvalitet og være tørt. Det skal fylde 80 % af kaninens daglige foderindtag. Det skal være tilgængeligt for kaninen 24 timer i døgnet, evt. i en høhæk, så det hele tiden er friskt.

4. Vi anbefaler at man deler kaninens fodringer af grønt og fuldfoder op til 2-3 gange dagligt, så de ikke får for store portioner ad gangen, og så de hele tiden har noget at holde maven igang med.

OBS: Fuldfoder til kaniner og marsvin er ikke ens. De har helt forskellige fodringsbehov: Marsvin har blandt andet et stort behov for c-vitamin i deres fuldfoder, for ikke at udvikle skørbug.

5. Vi anbefaler ikke at man anvender salt- og mineral-sliksten til gnavere generelt, da det har et stort indhold af natrium, som ofte danner urinvejssten i blæren hos kaniner og marsvin.

6. Kaninen skal have fri adgang til vand 24 timer i døgnet. Vær obs. om vinteren at vandskåle og flasker ikke fryser til. Skift vandet mange gange i løbet af døgnet.

 

Udover overstående kan man supplere med friske grene fra følgende træer: æble- og pæretræer, nødde- og hasselgrene. De kan ikke tåle grene fra frugttræer, hvor der er sten i frugten.

Om vinteren er det en rigtig god idé, at supplere med tørret grønt og urter!

Kontakt gerne vores aut. veterinærsygeplejerske, Sarah Hjorth Hansen, for yderligere oplysninger om fodring af netop din kanin på telefon 62 61 61 16.

 


Gratis sundhedstjek til nye kunder!


275x275px NBFlogo

Har vi ikke set hinanden før? Eller er det mere end 2 år siden? Så giver vi gerne dit kæledyr et gratis tjek af helbredet.   

Læs mere  


Grøntsagsliste til marsvin og kaniner


Kaninforsidehjemmeside

Vidste du, at en af de hyppigste årsager til sygdom hos kaniner og marsvin er fejlernæring? Se vores opdaterede guide.

Læs mere

 

Hjælp dit kæledyr i dag. Betal din regning senere!


Kaeledyrkonto kvadratisk 270x270

Mange af vores kunder vælger at betale deres regning med vores Kæledyr-Konto. Del beløbet i 10 rater - uden ekstra omkostninger! 

Læs mere 

 

Giv din killing en tryg begyndelse


startpakke vaccination øremærkning kat killing dyrlæge fyn tommerup glamsbjerg faaborg dyrlægeringen

Med vores startpakke får din killing et grundigt sundhedstjek, alle nødvendige vaccinationer, øremærkning samt en række gratis fordele.

Læs mere
 


Populær kundeklub: Skal dit kæledyr have fordele?


275x275px BFFlogo

Meld dit kæledyr ind i vores loyalitetsklub og VIND ALLE DINE PENGE TILBAGE  som du har brugt hos os det seneste år!

Læs mere

 

Vi er certificeret som kattevenlig klinik


Kattevenlig Klinik Cat Friendly Clinic

Tommerup Dyreklinik er blevet godkendt som Cat Friendly Clinic. Læs hvad det betyder for dig og din kat! 

Læs mere

 

Beskyt din hund mod borrelia og få 25% rabat


Flaat Taege Skovflaat 270x270

Vidste du, at hver 5. flåt har borrelia? Vi tilbyder en vaccine, beskytter mod den farlige sygdom, der kan give menigitis og nervebetændelse.

Læs mere


Vil du hjælpe din hvalp bedst fra start?

 
Startpakke hund sundhedstjek dyrlægeringen hvalp dyrlæge fyn

Giv din hvalp en tryg begyndelse med vores startpakke med gode rabatter og få alle nødvendige vacciner og ormekure med mere.

Læs mere

 

Vil du snakke med vores katteekspert?


Book telefonsamtale med Danmarks katteekspert Yvonne Thomsen

Har du en bekymring omkring din kat? 
Savner du tips og tricks til netop dit og din kats behov? Book tid til en telefonkonsultation!

Læs mere


Katteskole: Er du catificeret?


Katteskolen - kvadratisk


Overvejer du at få din første kat? Eller har du haft kat i flere år? Så er vores nye Katteskole noget for dig! 

Læs mere

 

Seniortjek til kæledyr er hipster! Fra kun 299,-


Seniortjek Engelsk Bulldog 270x270

Dyr får de samme sygdomme og skavanker, som mennesker. Forebyg aldring og boost livskvaliteten med et seniortjek. Til hunde og katte fra 7 år.
Læs mere 

 

GRATIS E-bog fra Katteskolen


Katteskolen Ebog Forside

Er din kat bange for fremmede mennesker? Bliver den angst, når det er nytår? Så læs vores nye e-bog fyldt med gode råd til dig med kat. 

Læs mere