ISO_logo_transparent

Brug for hjælp?
Døgnvagt telefon 64 72 10 95 

Kaninen er et populært kæledyr - ikke mindst hos børn. Den nuttede og nysgerrige gnaver er ofte livets første oplevelse som dyreejer. Forebyg sygdomme med vores Kaninpakke. 

 

Kanin Kæledyr Dyrlæge

 

Veterinærsygeplejerske med specialviden inden for kaniner

De senere år er kaninen blevet et meget populært kæledyr i Danmark. Det mærker vi også på vores dyreklinikker.  

Autoriseret veterinærsygeplejerske Sarah Hjort Hansen har efteruddannet sig inden for kaniner. Hun har derfor en specialviden inden for gnavere, som hun gerne deler ud af. (Hun har også m-a-n-g-e kaniner derhjemme!)

Du finder Sarah på vores dyreklinik i Herregårdscenteret i Faaborg - hvor hun også har et kræsent udvalg af foder og tilbehør til kaniner. 


Beskyt din kanin mod sygdom og virus med vores Kaninpakke 

Der er kommet en ny vaccine i Danmark, der nu gør det muligt at vaccinere din kanin mod to farlige sygdomme: 

1: RDH (Rabbit Haeemorrhagic Disease)
2: Myxomatose (Kaninpest) 


Begge sygdomme er aggressive og resulterer i død i 90% af tilfælde inden for kort tid. Der findes desværre ingen behandling, hvis først din kanin er smittet. 

Læs mere om vores Kaninpakke 

 

Pas på flåter, hvis du har kanin! 

Tæger og flåter kan sætte sig på alle dyr med pels, men særligt kaniner er mere overfølsomme over for infektion end andre dyr. Derfor bør du være opmærksom på flåtbid - og ikke mindst reaktioner efter et bid.

Opstår der rødme, kan det være tegn på betændelse - og så skal du kontakte din dyrlæge for en eventuel kur med antibiotika.


Guide: Sådan fjerner du en flåt på din kanin

Husk: Du må aldrig forsøge at hive en flåt eller tæge af med fingrene, da du let risikerer ikke at få hele kroppen med, hvilket let medfører infektion. Her får du veterinærsygeplejserske Sarah Hjort Hansens guide til, hvordan du fjerner en flåt på en kanin. Det er Sarahs egen kanin Manfred i videoen.

  

Guide til grønsagsliste

Undgå fejlernæring og tjek vores opdaterede grønsagsliste til gnavere

Se Grønsagslisten her

Gratis til dyrlæge?

Vi giver gerne det  første sundhedstjek af dit kæledyr gratis. Så kan du opleve, hvorfor vi siger, at vi giver kvalitet til knurhårene. Bagefter kan du afgøre, om vi skal hjælpe dig med at passe på dit kæledyr fremover. 

Tilbuddet gælder kæledyr, vi ikke har set i to år. 

Læs mere