Katteskolen: Danmarks første skole for kattejere

Lær at læse din kats signaler. Forebyg uønsket adfærd. Kæl for livskvaliteten hos din kat!

Læs med her på siden.

Katteskole - hvad er det egentlig?

DyrlægeRingens slogan er “Kvalitet til knurhårene”. Og det er lige præcis, hvad Katteskolen er et eksempel på.
Vi arbejder for at højne kattens status i Danmark. Og så vil vi gerne gå en pote længere for at gøre livet sjovere og sundere for din kat.

Vi tilbyder forskellige produkter, fx foredrag, kurser, telefonkonsultationer og adfærdsbehandlinger. Følg med her på siden og se, hvornår vi åbner for tilmelding til de forskellige tilbud.

Nej, din kat skal ikke gå i skole. Vi får tit spørgsmålet: Skal min kat så gå i Katteskole? Og nej, Katteskolen er for dig som katteejer. Katten lader du blive hjemme i sit trygge territorium, mens du bliver klogere på, hvordan du og din kat får en større trivsel sammen.

Vil du også have dette badge?

Hvorfor er det en god ide at tage på Katteskole?

Overvejer du at anskaffe din første killing?
Har du netop fået din første kat?
Eller har du haft glæden af en firbenet ven i mange år?

Uanset din erfaring som katteejer, kan du drage nytte af DyrlægeRingens Katteskole, hvor du lærer at optimere din kats adfærd og frem for alt livskvalitet.

Find Katteskolen på de sociale medier

Kursus: Misforståelse for begyndere

4.8/5
Gennemsnitskarakter baseret på tidligere kursister
0 %
Så mange vil anbefale kurset til andre katteejere

Yvonnes passion for katteadfærd gør, at alt hun formidler bliver spændende

Jeg synes, at sværhedsgraden var rigtig fin denne gang. Jeg håber, at der snart bliver udbudt flere kurser!

Kursus: Leg intelligent med din kat

4.5/5
Gennemsnitskarakter baseret på tidligere kursister
0 %
Så mange vil anbefale kurset til andre katteejere

Jeg synes, det var et super kursus. Katten var helt vild med kaninøret og papkassen.

Et kursus, som i sidste end blev lidt “kostbart”. Jeg var jo nødt til at bestille en kattetermokande hos Kattens Værn. Og så må alle kollegaerne have jordbærkager fordi jeg er blevet catificeret. Fortsæt bare denne stil, så møder jeg gerne op til andre kurser! Tak for denne gang.

Kursus: Førstehjælp til katte

4.8/5
Gennemsnitskarakter baseret på tidligere kursister
0 %
Så mange vil anbefale kurset til andre katteejere

Mange tak, for en rigtig god, og lærerig aften. Man kan virkelig aldrig vide, hvornår der bliver brug for den viden, man får på førstehjælpskurset.

I går kom min kat hjem med en harekilling, som jeg fik undersøgt for skader og hjulpet med varme osv. Det, jeg havde lært på kurset, fløj gennem hovedet på mig. Den kom sig heldigvis fint.

Få en gratis e-bog

Vi elsker viden i Katteskolen – og allermest at dele viden om katte og katteadfærd med dig! Vores primære formål som kattevenlig dyreklinik og katteambassadører er at informere om, hvordan du bedst forebygger sygdom og adfærdsproblemer. En vej til at dele ud af vores viden er gennem e-bøger. I anledning af Kattens Uge 2019, har Den Danske Dyrlægeforening og 8 andre organisationer udgivet en e-bog om at tage ansvar for sin kat. Teksten er skrevet af vores veterinærsygeplejerske og katteadfærdsbehandler, Yvonne Thomsen. Klik på billedet herunder, læs e-bogen og husk at dele den med alle dine egne katteglade venner, så det gode budskab kommer så bredt ud som overhovedet muligt.

Tryk på en e-bog for at læse:

Telefonkonsultation: Har du spørgsmål til vores katteekspert?

Har du en bekymring om din kats adfærd? Vil du gerne forebygge adfærdsproblemer ved kommende forandringer i din kats liv? Savner du tips og tricks til sund aktivering udfra netop din kats behov? 

– Så book en tid til en telefonkonsultation!

Sådan booker du tid til en samtale med vores ekspert i katte og katteafærd  

Skriv til miav@dyrlaegeringen.dk og præsenter dit spørgsmål eller dit problem. Yvonne spørger via mail lidt ind til din situation, så hun kan forberede sig på Jeres samtale. Derefter booker Yvonne en ledig tid til dig og ringer dig op på det aftalte tidspunkt. Efter telefonkonsultationen får du et ark med stikord om den plan, I sammen er nået frem til.

En telefonkonsultation er oplagt, når du gerne vil være på forkant og undgå, at der opstår problemer, når der skal ske noget nyt i din kats liv eller miljø.

Det gælder både for din kats fysiske helbred og for dens mentale velbefindende, at det altid er meget nemmere at forebygge, end at gribe ind med behandling, når først skaden er sket. 

Der er mange ting, du kan gøre for at forberede din kat på de ting, som du ved kommer til at ændre sig. For eksempel:

  • Når du og din kat skal flytte til et nyt hjem
  • Når der er en baby på vej i familien
  • Hvis du skal have en hund
  • Når nytåret nærmer sig og din kat var meget bange sidste år
  • Hvis du gerne vil have en kat mere
  • Hvis du vil forebygge, at din killing bliver bange for at komme til dyrlægen
  • Hvis din kat eller nye killing er nervøst anlagt og gemmer sig
  • Hvis du aldrig har haft kat før og gerne vil have rådgivning om, hvad du skal vælge

En anden måde at bruge telefonkonsultationen på, er ved mindre komplicerede adfærdsproblemer, fx hvis din kat er bange for gæster eller kradser i dine pæne møbler. Mere sammensatte adfærdsproblemer kræver dog ofte en egentlig adfærdsbehandling, med et hjemmebesøg, hvor vi sammen finder helt ned til ondets rod. Vi aftaler sammen, hvad der er den bedste måde at gribe sagerne an, i dit aktuelle tilfælde.

Du er også meget velkommen til at bestille en telefonkonsultation, hvis du gerne vil have individuel rådgivning, før du får kat. Skal det være en racekat eller en helt almindelig hjemmestrikket huskat? Er det synd for katten at være indekat eller at være alene, mens du er på arbejde? Hvordan kan du indrette dit hjem, så det bliver det allerbedste territorium for din lille ven?

Der er mange ting, man kan være i tvivl om. Med en telefonkonsultation får du svar på dine spørgsmål og en plan for, hvordan du bedst griber familieforøgelsen an.

En telefonkonsultation varer ca. 30 minutter og koster 299,- inkl. moms.
Vi sender dig en faktura pr. e-mail.