Sådan undgår du overvaccination af dit kæledyr

Læs med her på siden, og kontakt os hvis du er i tvivl på nogen måde

Vi guider dig trygt og individuel

For at vi kan vaccinere dit dyr, kræver det, at det er sundt og raskt. Det er derfor, at vi altid kombinerer et sundhedstjek med en vaccination.

Hvis dyr ikke er sundt og raskt, kan det for det første være farligt at vaccinere. Dernæst får det slet ikke den optimale beskyttelse af vaccinen, hvis kroppen er i gang med at bekæmpe en infektion. Det betyder, at immunforsvaret ikke kan give en optimal respons på vaccinen. Derfor vil en vaccine under sygdom ikke have en optimal effekt

Vi lytter til dig - og den seneste forskning

Når du får en hundehvalp eller killing, er du sikkert opmærksom på, at du bør vaccinere med de vigtigste vacciner.

Men hvad så, når dit kæledyr bliver ældre? Der findes et væld af vacciner. Nogle er måske oplagte til dit kæledyr, andre vil aldrig være aktuelle. Det vurderer vi i forbindelse med det anbefalede årlige sundhedstjek – i samråd med dig som ejer.

Vores anbefalinger tager afsæt i den seneste forskning: Guidelines fra WSAVA – The World Small Animal Veterinary Association.

Hvorfor nu denne snak om overvaccination?

August 2013 satte pressen fokus på vaccination – og overvaccination – af hunde og katte.

Vi er glade for, at der er kommet fokus på dette problem. Hos DyrlægeRingen har vi nemlig individualiseret vores vaccinationsprogrammer efter race, alder, levestil, bopæl osv. frem for at vaccinere alle ens.

Voresindgangsvinkel er: “Fortæl os hvad dit kæledyr bliver eksponeret for – så fortæller vi, hvilke vacciner det har behov for.”

Vores generelle anbefaling til hund

HVERT 3. ÅR:
Disse tre kernevacciner anbefaler vi hvert 3. år i forbindelse med sundhedstjek:

  1. Hundesyge
  2. Parvovirus
  3. Leverbetændelse

HVERT ÅR: 
Ud over kernevaccinerne kommer der tillægsvacciner efter behov. Dem vurderer vi ved det årlige sundhedstjek i samråd med dig og den seneste udvikling. 

EKSEMPLER:

Har du en jagthund? Eller går du jævnligt tur med din hund ved marker og vådområder? Så anbefaler vi fx vaccine mod leptospirose, som er bakterier fra gnavere, rotter osv. Denne vaccine skal gives 1 gang årligt.

Tager du til hundetræning med din hund eller indlogerer den i kennel eller hundepension ved rejser? Så anbefaler vi fx vaccine mod kennelhoste, der er en smitsom infektion i luftvejene, der kan give sekundære infektioner som fx herpes, reovirus og mykoplasmer. Flere kenneler kræver, at din hund er vaccineret mod kennelhoste. Denne vaccine skal gives 1 gang årligt.

Går du tur med din hund i højt græs og skovområder? Eller overvejer du rejser i Norge eller Sverige? Så anbefaler vi vaccine mod borrelia, der kommer via flåter, og som i værste tilfælde kan medføre nervebetændelse eller menigitis. Denne vaccine skal gives 1 gang årligt.

Skal du have din hund med på ferie? Så anbefaler vi vaccination mod rabies! Går turen sydpå til lande i Middelhavsområdet, anbefaler vi vaccination mod Leishmania. Leishmaniaparasitten overføres med sandfluen og kan forårsage hudproblemer, påvirke de indre organer og i værste tilfælde være dødelig. Vaccinationen skal påbegyndes senest 10 dage før afrejse.
HUSK: Pas til dit kæledyr, hvis det skal med ud at rejse!

Vores generelle anbefaling til kat

Vi skelner melle geografi, om du har en indekat eller udekat, og om den bliver brugt til udstilling eller ej osv.

1 x ÅRLIGT
Disse tre kernevacciner anbefaler vi hvert år i forbindelse med sundhedstjek:

  1. FCV (Feline Calici Virus)
  2. FHV (Feline Herpes Virus)
  3. FeLV (Katteleukæmi) 

Katteleukæmi er udbredt i vores område på Fyn. Derfor anbefaler vi fx vaccine mod leukæmi , hvis du bor der. Har du en indekat, tager vi naturligvis en risikovurdering i samråd med dig om sandsynligheden for, at den kan hoppe ud af et vindue og blive smittet.

HVERT 3. ÅR
Vi anbefaler også vaccination mod FPV (Feline Panleukopenia Virus) hvert 3. år. Det er en aggressiv virussygdom, der angriber mave og tarm og resulterer i hurtig død. 


Skal du have din kat med på ferie? Så skal den have en vaccine mod rabies. HUSK: Pas til dit kæledyr!